utorak, 13. studenoga 2012.

Savjeti za održavanje sjajne i zdrave kose u zimskom periodu

Već smo vas upoznali sa nekoliko korisnih savjeta sa kojima ćete vašu kožu u toku vjetrovitih zimskih dana sacuvati svježom i zdravom. U narednim redovima donosimo vam nekoliko savjeta stručnjaka sa kojima će vaša kosa dočekati proljeće u punom sjaju.

 Krhkoj i tankoj kosi sjaj vraća kokosovo ulje, a pomaže i vlasištu da zadrži potrebnu vlagu. Osim hidratacije, ulje odlično popravlja oštećenja na vlasi. Na vrhove nanesite par kapi i ostavite da djeluje 10 do 15 minuta. Nakon toga kosu lagano počešljajte. 

Umjesto svakodnevnog pranja kose, upotrijebite šampon za suho pranje. Nanesite ga na korijen kose i pustite da se upije, a nakon toga kosu raščešljajte. Osim što će vam uštedjeti vrijeme, šampon za suho pranje kosi daje volumen i omogućuje lakše oblikovanje.

Jaja su idealna kombinacija za kosu koju je oštetilo zimsko vrijeme. U posudu stavite dva jaja i maslinovo ulje te dobro promiješajte. Smjesu nanesite na kosu i pustite da djeluje.


Kapa čuva kosu, a iako možda zvuči prejednostavno, zaista djeluje. Po velikoj hladnoći i jakom vjetru, kosu ćete zaštititi od hladnoće i sitnih kristala leda koji je oštećuju i isušuju, a jedina zaštita su kape i šeširi, ističe modna stilistica Sarah Warman. 

Osim redovne njege kose koja uključuje šampon i regenerator prilagođen vašem tipu kose, pravilna prehrana takođe će vratiti zdrav i sjajni izgled. Hrana bogata proteinima, cinkom i željezom, kao i vitaminima A, B i C je najbolja za to. Sve navedeno možete pronaći u mesu, agrumima, zelenom povrću, ribama i školjkama. Voda čini četvrtinu težine vaše kose, zato pazite da unosite dovoljno tekućine. Uz to, bitna je i redovita vježba, koja stimulira protok krvi u vlasište i rast kose, objašnjava Curtis. 


 
Da bi ste zadržali volumen kose koristite tehniku dvostrukog sušenja. Na peškir nanesite pjenu i lagano osušite, zatim na kosu ponovno nanesite pjenu i osušite sušilom. Dvostruko nanošenje pjene mijenja teksturu kose dajući joj volumen koji traje, objašnjava frizer Sean Dawson. 

Maska za sjaj kose

U posudu stavite zgnječeni avokado i malo maslinovog ulja te pomiješajte. Nanesite na prosušenu kosu i pustite da djeluje oko 15 minuta, potom isperite mlakom vodom. Ova prirodna maska dat će vašoj kosi ekstra sjaj, tvrdi frizerka Claire Dawson. 


Mili S.

Nema komentara:

Objavi komentar