srijeda, 21. studenoga 2012.

Prirodne kupke za njegu tijela


Kako biste imali lijepu i zdravu kožu, bar jednom mjesečno uronite u kadu i sebi priuštite svoj lični tretman opuštanja. Napravite kod kuće svoj spa dan, trenutke možete provesti sami ili s nekim, ali bitno je da ste apsolutno opušteni i posvećeni uživanju. Ljekovite i opuštajuće kupke možete vrlo lako možete sami pripremiti i kod kuće, bez obzira koju kupku koristili, u svakoj provedite najmanje 20 minuta kako bi koža upila sve potrebne sastojke.


Ukoliko redovno sebi priredjujete spa dane, nakon nekog preioda vidjet ćete da vam vrijeme koje trošite samo na sebe pozitivno djeluje na cjelokupni organizam i smanjuje stres. 

Idealna a jednostavna kupka za svilenkastu kožu:

-dvije šolje morske soli,
-nekoliko kapi ulja od lavande i
-dvije kašičice meda.
Koža će vam biti meka i svilenkasta i sjajna ako svojoj koži pruštite jednom sedmično ovo zadovoljstvo.

Za umornu i opuštenu kožu:

Nakapajte u vodu eterično ulje paprene metvice ili ruzmarina. Osvježavajuće i rashlađujuće djelovanje metvice potaknut će cirkulaciju krvi u vašoj koži, zategnuti je i vratiti joj boju. Ulje ruzmarina stimulira folikule kose i time se bori protiv peruti i ljuštenja.

Osvježavajuća hladna kupka za umorna stopala:

Na stopalima su smeštene refleksne zone za sve organe pa hlađenje stopala deluje na celo telo. Uronite ih u osvežavajuću kupku: u četiri dl hladne vode dodajte 5 kapi eteričnog ulja mente, 5 kapi ruzmarina i 10 kapi lavande. Odlično je za umorna i natečena stopala. Noge namažite hladnim gelom naročito ako ste skloni oticanju nogu ili imate slabu cirkulaciju. 




Mili S.

Nema komentara:

Objavi komentar